Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Par tvitova ga koštalo 20 miliona $ i posla!

Ilon Mask će morati da nauči da drži jezik za zubima, odnosno prste van tastature…

Zbog nekoliko nesmotrenih tvitova i tužbe, koja je usledila nakon njih Ilon Mask, čovek kojeg mnogi smatraju najinovativnijom osobom današnjice, izgubio je preko 20 miliona dolara i fotelju u pravnom odboru Tesla kompanije. Ilon Mask će ostati CEO, odnosno izvršni direktor kompanije, ali su mu ovlašćenja sad daleko manja, nego što su bila pre upravo izrečene presude.

Tokom avgusta 2018. Ilon Mask je koristeći Twitter mrežu podelio sa svetom svoje misli, i to da planira da privatizuje Tesla kompanija za 420 dolara po akciji, što je izazvalo potres ne samo na tržištu, nego i među ulagačima i akcionarima ove kompanije za proizvodnju električnih automobila.

Nadležni organi brzo su reagovali i ustanovili da Mask, zapravo nije ni imao nikakav plan niti je sklopio bilo kakav ugovor u vezi sa svojim sadržajem tvitova, nakon čega je usledila i pomenuta kazna.

Ne samo da će Mask napustiti mesto predsedavajućeg Upravnom odboru na najmanje tri godine i platiti 20 miliona kazne, nego će i njegova kompanija Tesla Motors platiti još toliko, zbog toga što nije pravovremeno i u skladu sa činjeničnim stanjem reagovala na Maskove tvitove.

Odluka je konačna i Tesla Motors i Ilon Mask su pristali na ove uslove, a Mask će ostati izvršni direktor kompanije, a mi se nadamo da će maje ludovati na Twitter-u, a više se posvetiti inovacijama u različitim oblastima nove tehnologije.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas