Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Novi iPhone XS i XS Max odbijaju da se pune + rešenje

Prvi ozbiljan problem novih iPhone XS i iPhone XS Max je otkriven, a iako Apple još uvek nije reagovao korisnici su našli par rešenja...

Neki vlasnici iPhone XS i iPhone XS Max telefona imaju problema sa prijemom signala, poput LTE-a, ali je to izgleda u mnogo manjoj meri izraženo, nego što je problem s punjenjem ova dva telefona. Na Apple forumu je otvorena tema u okviru koje se javljaju korisnici novih telefona sa istim problemom - iPhone XS i iPhone XS Max odbijaju da se pune, kad se priključe na punjač.

Otkriveno je da je ovo softverski problem zbog kojeg novi modeli odbijaju da se pune dok su u tzv. “sleep“ modu i to je povezano sa opcijama za USB dodatke, Lightning kablom u ovom slučaju. Da bi se telefon punio trebalo bi da je iPhone XS ili iPhone XS Max podešen tako da je uvek sa uključenim ekranom. Kao što ćete videti u videu dole, neki telefoni se čak i “zamrzavaju“ nakon što registruju punjač da je priključen.

Da se ove stvari ne bi dešavale korisnici bi trebalo da instaliraju iOS 12.1 BETA softver, koji ispravlja ovaj propust u potpunosti ili da sačekaju novu iOS verziju softvera, na kojoj Apple navodno već radi, a da do tada odu do ovog menija: Settings >FaceID and Passcode > skroluju do Allow access when locked i uključe USB Accessories.

Apple nije odgovorio na pritužbe zvanično još uvek, ali je u nekim slučajevima zamenio uređaj, koji su ponovo imali isti problem - nisu mogli da se pune na uobičajen način. Jedno od rešenja je i korišćenje bežičnih punjača, kao što kaže autor Unbox Therapy YouTube kanala.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas