Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Šta se krije iza čudnog imena novog iPhonea?

Appleov viši predsednik za marketing otkrio je zašto najmanje skup pametni telefon iz nove Appleove linije ima za jabučare nesvakidašnju oznaku.

Novi Appleovi pametni telefoni nose nazive iPhone XS i XR. U Appleu tvrde kako je X u stvari rimski broj deset, dok je S oznaka za brzinu (speed), šiše Tportal.hr 

Šta onda predstavlja R? 

'Pa, ima veze sa sportskim automobilima', rekao je Appleov šef marketinga Fil Šiler, 'Volim brze automobile, a R i S su slova koja se koriste za označavanje sportskih automobila koji su zaista posebni.' 

I zaoista, postoji veliki broj automobila koji u nazivu imaju slovo R. Neki od njih, poput Toyote Matrix XRS, su jeftiniji modeli, ali ima i skupljih te jačih, poput Forda Focus RS, kao i top modela koji ih koriste kao oznaku modela (recimo, Jaguar XJR ili Audi RS 7). 

Sam Šiler nije naveo koji od modela sa oznakom S ili R bi mu bio omiljeni, ali je još u martu 2012. godine na Twitteru nabrojao favorite, redom brza i egzotična vozila: McLaren F1, Aston DB4 GT, Porsche 550A, Ferrari P4, Ford GT/40, Jaguar D-type i Lambo Miura.

Izvor: B92

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Pratite nas