Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Sonyjev “savitljivi” telefon će biti potpuno providan?

Nakon što je Royole predstavio prvi pametni telefon sa savitljivim ekranom na svijetu, slične uređaje su počeli da najavljuju i ostali proizvođači. Poslije kompanija Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo... izgleda da će u posao sa “savitljivim” telefonima namjerava da se uključi i Sony.

Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) je japanskoj kompaniji je 22. novembra odobrila patent pod nazivom "Display Device And Electonic Apparatus", koji se nadovezuje na dva prethodno već odobrena patenta.

Patent opisuje pametni telefon sa dva ekrana, kod koga je jedan ekran postavljen sa prednje a drugi sa zadnje strane kućišta.

Glavni ekran sadrži više elemenata koji emituju svjetlost, dok drugi sadrži elemenate koji upravljaju svjetlošću. Zahvaljujući tome, uređaj stvara efekt providnog ekrana sa obije strane.

Patent opisuje šest različitih modova ekrana, po tri za svaku stranu. Tako ekran može biti proziran, poluproziran ili standardno - neproziran.

Telefon na preklop sa ovakvim ekranom, mogao bi da ima čak četiri panela, svaki okrenut jedan prema drugom, kako bi se mogao da se stvori potpuni efekat providnog ekarana.

Detaljnije opise patenta možete pronaći na internet sajtu LetsGoDigital.

Izvor: Glas Srpske

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Tehnologija Najčitanije

    Pratite nas