Pozivi sa nepoznatih brojeva? Gomila imejlova svakog dana? Google ima rješenje za ove dvije iritantne stvari!

Novi "Lookup" taster omogućava brzu Google pretragu sa već unetim brojem, dok Gemini AI donosi sažimanje imejl poruka radi lakšeg i bržeg pregleda.

Google radi na novoj funkciji koja je istovremeno veoma jednostavna i izuzetno korisna. Riječ je o načinu pretrage za (nepoznatim) telefonskim brojem sa koga je upućen poziv, direktno sa ekrana primljenih poziva.

Korisnik platforme X AssembleDebug otkrio je novi "Lookup" (srp. "Potraži") taster u beta verziji aplikacije Google Phone koje, kada se dodirne, prikazuje Google pretragu sa već unetim brojem.

Iako je aplikacija Google Phone primarno namijenjena za Pixel telefone, i vlasnici Android telefona drugih proizvođača mogu da je preuzmu. Novo dugme za pretraživanje ima druge opcije, kao što su "Block" ("Blokiraj") i History ("Istorija"), koji se na ekranu pojave kada korisnik dodirne neki od nedavnih poziva u aplikaciji za razgovore.

A u vrijeme kada velike količine nepoželjne pošte i poziva dolaze od lažnih telefonskih brojeva kreiranih tako da izgledaju kao lokalni pozivi, čini se kao da je ova funkcija zakasnila bar oko pet godina.

AssembleDebug je takođe otkrio da Google radi na dodavanju Gemini AI chatbot-a u Android aplikacije za Gmail, sa ciljem da olakša pregleda elektronske pošte tako što će sažimati poruke i prikazivatu ih u skraćenom obliku (opcija "Summarize this email").

Ova funkcija se javlja odmah ispod naslova imejla i kada je dodirnete dobićete rezime primljene poruke. Taster za njeno aktiviranje još uvijek nije u funkciji, ali postoji i nova opcija Gemini menija u Gmail meniju sa tri tačke, piše PiunikaWeb.

Takođe, iako je mnogo lakše i ljepše da Gemini to radi direktno u Gmail-u, i aplikacija Android Gemini može da rezimira imejlove, ali samo pod uslovom da korisnik ima Google Workspace nalog.

(SmartLife/Kurir)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com