Smaraju vas dugačke prepiske u Viber grupama? Uposlite vještačku inteligenciju da ih pročita za vas!

Funkcija AI rezime prepiske će rezimirati do 100 nepročitanih poruka.

Viber, najpopularnija aplikacija za komunikaciju među domaćim korisnici, iskoristila je OpenAI tehnologiju u svojoj najnovijoj funkciji baziranoj na veštačkoj inteligenciji, koja korisnicima kreira rezime prepiske iz nepročitanih poruka unutar Viber grupa.

Razvijeno da zadovolji potrebe miliona korisnika koji dnevno ne postižu da pročitaju ili odgovore na sve poruke, ovo interesantno rješenje nudi besprekoran i brz način da se osnovne informacije iz do 100 nepročitanih poruka u prepiskama filtriraju u pogodni rezime.

AI rezime prepiske izdvaja najvažnije dijelove prepiske članova Viber grupa i skoro trenutno prenosi najvažnije citate iz tema koje su razmatrane. Takav pristup ne samo da štedi vrijeme i energiju, već korisnicima značajno pomaže pri donošenju odluka, istovremeno pospešujući produktivnost. Brzo kreiranje rezimea pomaže korisnicima da ostanu u toku zbivanja, a da pritom ne moraju da prelaze preko dugog propuštenog teksta.

U početku usredsređena na grupne četove, funkcija AI rezimea prepiske će u budućnosti u potpunosti obraditi najpopularniji oblik komunikacije među korisnicima Vibera. Oni će moći da formulišu ključne odluke, tačke djelovanja i zaključke iz diskusija kako bi lako i brzo mogli da ih prizovu kao reference za dalje odluke i rad. Zamislite samo kako bi ova pogodnost mogla da koristi roditeljima koji se bave rasporedom školskih aktivnosti svoje djece, sportskim timovima u njihovim grupnim diskusijama, članovima porodice koji planiraju rođendansku zabavu za voljene ili grupama prijatelja koji planiraju putovanja.

Aktivacija ove funkcije je veoma laka, pa će korisnici koji ulaze u prepisku sa ostalim članovima grupe uz nepročitane poruke dobiti notifikaciju o mogućnosti da im se kreira rezime propuštenog djela razgovora. Važno je napomenuti da će ovi rezimei biti vidljivi samo korisnicima koji ih zatraže, što obezbjeđuje privatnost i bezbjednost sadržaja.

Iz Vibera kažu da su privatnost i bezbednost podataka bili najvažniji faktori u razvoju ove funkcije. Funkcija AI rezimea prepiske ne sadrži nikakve identifikatore osim korisničkih imena, što obezbjeđuje da određeni razgovori ne mogu biti eksterno povezani ni sa jednim članom grupe. Pored toga, Viber nema pristup niti skladišti razgovore ili njihove rezimee na svojim serverima.

"U stalnoj smo potrazi za novim i inovativnim načinima da živote naših korisnika učinimo što jednostavnijim", izjavio je Ofir Ejal, izvršni direktor kompanije Rakuten Viber.

"Zbog toga koristimo moć generativne veštačke inteligencije kako bismo im uštedeli vreme i bili sigurni da neće propustiti nijedan važan razgovor. Bilo da se radi o razgovorima sa drugovima iz razreda na temu zadataka za školu ili prijateljima ili članovima porodice koji prave planove za aktivan vikend, naši korisnici će sada moći da brzo nadoknade propušteno i nastave komunikaciju koja im je važna".

(MONDO)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com