Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

VIKINZI: Šta mislite o novoj sezoni? (FOTO, VIDEO)

Sevali su mačevi, pljuštala krv, neki likovi su nas iznenadili... Ali, vredi li bez Ragnara Lotbroka?

Konačno smo dočekali i premijeru pete sezone hit serije "Vikinzi" (Vikings), prve u kojoj nećemo gledati Ragnara Lotbroka (Travis Fimel).

Pažnja, slede spojleri!

Kroz četiri sezone, Ragnar Lotbrok bio je heroj za kojeg smo navijali, ili ratnik koji nas je užasavao, ali je svakako bio noseći lik ove megapopularne istorijske serije.

Upravo su premijerno prikazane dve epizode pete sezone, prve u kojoj Ragnara nećemo više gledati, nakon što je skončao u jami sa zmijama u prošloj sezoni.

Zato su sinovi tu, da nastave tamo gde je Ragnar započeo, ali mnogi fanovi ne misle da su oni dostojni naslednici svog oca, samim time i čitave radnje serije.

Na samom kraju četvrte sezone, Ajvar je ubio jednog od braće, Sigurda, pa sada nastavlja osvajačke pohode sa Hvitserkom i Ubeom, dok je Bjorn odlučio da ih napusti i vrati se na Mediteran.

U Kategatu je ostala Lagerta, čija telohraniteljka/ljubavnica je oteta, a centralni deo radnje napustio je još jedan omiljeni lik - Floki se otisnuo brodićem kako bi otišao "tamo gde bogovi žele da ga odvedu".

Dvočasovna premijera nove sezone donela nam je svašta interesantno - Ajvar je pokazao da je još bolesniji nego u prethodnim sezonama, "maštovitim" ubistvom sveštenika u Jorku, a na kraju epizode uspeo je ono što je žarko želeo čitavog života - prohodao je!

Kralj Etelvulf i njegova supruga Džudit udružili su snage sa "sumnjivim", fanatičnim biskupom Hekmundom, dok se Vikinzi baškare u upravo osvojenom Jorku.

Pogledajte trejler cele nove sezone!

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.