Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

NEMANJIĆI: Bačene pare? (FOTO)

Reditelj serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" o kritikama koje su pristigle na račun ekranizacije priče o srpskim kraljevima i "bačenim parama".

"Nemanjići - rađanje kraljevine" - serija o kojoj se pričalo mesecima unazad, novogodišnja poslastica za ljubitelje serijskog programa i istorije, a onda...

Prikaz početka porasta moći dinastije Nemanjića i Srba pod njima, uspon od Stefana Nemanje (kojeg igra Mladen Nelević), izdaja braće, sve smo ovo gledali na kraju 2017. godine i evo, tri dana kasnije, komentari ne prestaju.

Nekima smeta gluma, nekima kostimi, pojedini se pitaju "koliko to sve košta i zašto za te pare nisu angažovali prave glumce", a reditelj Marko Marinković sada odgovara:

"U poređenju sa svetskim produkcijama naš celokupni budžet je, na primer, trećina epizode 'Igra prestola'. Što se komentara tiče imao sam slično iskustvo i sa serijom 'Moj rođak sa sela', ali ju je na kraju gledalište prihvatilo i serija je postala jedna od najgledanijih. Društvene mreže su posebno, treba ih oslušnuti i čuti, ali ova serija je namenjena gledaocima i nadam se da će, nakon što budu emitovane i ostale epizode, gledaoci videti veliki trud i napor koji smo uložili u Nemanjiće", rekao je Marinković "Srpskom telegrafu".

Holivudski budžet?

Neimenovani izvor otkriva da "na RTS-u epizoda staje između 60.000 i 80.000 evra, izuzetno produkcija košta 100.000, pa su 'Nemanjići' u poređenju s tim imali holivudski budžet koji iznosi 3,2 miliona evra"

Prvi serijal "Nemanjića" obuhvata 15 epizoda, koje će biti emitovane od polovine februara na Prvom programu RTS-a. 

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Zabava Najčitanije