Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Serija od MILIJARDU DOLARA! (VIDEO)

E, to se zove spektakl!

Krajem prošle godine objavljena je vest da će "Amazon" i studio "Vorner" snimiti seriju po motivima dela Dž. R. R. Tolkina, a sada je upravo otkriveno da će za snimanje ove serije biti potrošeno više nego ikada u istoriji serijskog programa.

Dakle, za snimanje serije koja će biti "pred-nastavak", odnosno koja će se baviti događajima koji su prethodili "Družini prstena", biće potrošeno MILIJARDU DOLARA!

Serijal Pitera Džeksona je jedan od najprofitabilnijih projekata ikada sa zaradom od skoro tri milijarde!

Na snimanje serije će biti potrošeno milijardu dolara, čime će serija o najpoznatijoj družini na svetu "potući" seriju "The Crown" čije je snimanje koštalo 100 miliona dolara.

Tolkinovi naslednici su tražili da snimanje traje dve godine,  kao i da bude snimljeno pet sezona.

Šta ćemo gledati u seriji?

Scenario će biti potpuno originalan materijal, odnosno neće se naslanjati na radnju "Gospodara" niti "Hobita". Videćete mnoge voljene Tolkinove likove, ali će ovo biti potpuno originalna priča.

Pet godina je trajala sudska bitka između "Vornera" i Tolkinovih naslednika, u čijem je centru bio ugovor iz 1969. godine kojim je autor dozvolio da se po motivima njegovih dela pravi "opipljiva roba". "Vorner" je navodno taj ugovor prekršio kreiranjem digitalnog sadržaja kao što su filmovi ili igre. Taj spor je konačno okončan, "na zadovoljstvo obe strane", iako detalji konačnog dogovora nisu obelodanjeni.

Roman "Gospodar prstenova" Tolkin je zamislio kao nastavak "Hobita", i pisao je ovo kapitalno delo u etapama između 1937. i 1949. godine. Na trećem je mestu najprodavanijih individualnih romana svih vremena, odmah posle "Don Kihota" i "Priče o dva grada". U svetu je prodato više od 150 miliona primeraka, a preveden je na 38 jezika.

Filmski serijal "Gospodar prstenova" obuhvatio je filmove "Družina prstena" (2001), "Dve kule" (2002) i "Povratak kralja" (2003). Osvojio je ukupno 17 Oskara od 30 za koliko je bio nominovan, i zaradio skoro tri milijarde dolara na svetskim bioskopskim blagajnama. Poslednji film je osvojio svih 11 za koliko je i bio nominovan, i time ušao u istoriju zajedno sa filmovima "Ben Hur" i "Titanik".

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Zabava Najčitanije