Produkcija HBO odlučila je da zamijeni glumca Miloša Bikovića u novoj sezoni popularne serije "The White Lotus", nakon što je prvobitno objavljeno da će se srpski glumac pojaviti u trećoj sezoni ove serije.

Nakon oštrih reakcija zapadne javnosti i pritisaka iz Ukrajine zbog Bikovićevog angažmana u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zamijeni Bikovića, te se on neće naći u nastavku popularne serije.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželio. Svakim danom je sve više sukoba svuda u cijelom svijetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Volio bih da svi oni prestanu i da pobijedi princip ljubavi", rekao je Biković.

"Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući sjenku na suštinu umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umjetnosti. Počastvovan sam što sam izabran da budem dio "The White Lotus-a", TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspjeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje vjerujem da umjetnost liječi i da može da ujedini čovječanstvo. Stoga će moja uvjerenja i moja posvećenost umjetnosti ostati nepromijenjeni", zaključio je Biković.

Glumac Miloš Biković našao se na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prozvalo je i HBO zbog odluke da u predstojećoj trećoj sezoni svog hit šoua "Bijeli Lotus" izbaci srpskog glumca.

Portal Deadline, specijalizovan za novosti iz Holivuda, objavio je u petak da su se ''razišli putevi'' Bikovića i HBO i da on neće učestvovati na snimanju treće sezone serije ''Bijeli lotus'' na Tajlandu.

(Agencije, ATV)

Zabava najčitanije

Pratite nas

Pratite nas na fejsbuku  Pratite nas na X platformi  Pratite nas na instagramu