Popularna antologijska serija "Pravi detektiv" obnovljena je za petu sezonu.

U petoj sezoni će raditi Isa Lopez, reditelj, scenarista i izvršni producent popularne četvrte sezone pod nazivom "Pravi detektiv: Noćna zemlja".

Do obnove je došlo zbog velike popularnosti četvrte sezone krimi-serije koja je završena 18. februara ove godine. Čak 12,7 miliona korisnika HBO-a je pogledalo poslednju epizodu, čime je serija dobila status najpopularnije.

Četvrta sezona pratila je detektive Liz Denvers (Džodi Foster) i Evanđelina Navara (Kali Rajs), zadužene za slučaj nestanka osmorice muškaraca zaposlenih u udaljenoj arktičkoj istraživačkoj stanici na Aljasci. Detektivi brzo saznaju da događaji koji su doveli do nestanka naučnika mogu biti povezani sa slučajem na kojem su radili u prošlosti.

Uz Fosterovu i Rajsovu, u seriji su glumili Fin Benet, Fiona Šo, Kristofer Eklston, Izabela Star Lablan i Džon Hoks. Među gostujućim zvezdama bili su Ana Lambe, Aka Nivijana i Džoel D. Montgrand.

Pošto svaka sezona serije ima novu glumačku ekipu, potvrđeno je da Fosterova i Rajsova neće biti viđene u petoj sezoni.

"Od početka do premijere, Noćna zemlja je bila najlepša saradnja i avantura celog mog kreativnog života. HBO je verovao u moju viziju do samog kraja, a ideja o stvaranju nove inkarnacije Pravog detektiva sa Kejsijem, Frančeskom i ostatkom tima je ostvarenje sna. Jedva čekam da počnem ponovo", rekao je Lopez, a prenosi "Varajeti".

(B92)

Zabava najčitanije

Pratite nas

Pratite nas na fejsbuku  Pratite nas na X platformi  Pratite nas na instagramu