Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

EUROSONG: Džaba sve ovo? /VIDEO/

Saznajte ko je u finalu Eurosonga i zašto su ruže koje rastu iz leđa najzanimljiviji momenat Pesme Evrovizije!

Sinoć je u Lisabonu održano prvo polufinale 63. takmičenja Eurosonga, još jednog izdanja festivala za koje ste hiljadu puta rekli da "više nikada, nikada nećete gledati". I, šta bi? Gledali ste, smejali se, cupkali i onda saznali imena prvih finalista.

Za vas koji ste ispoštovali obećanje iz prve rečenice - u finalu Eurosonga gledaćemo predstavnike Austrije, Estonije, Kipra, Litvanije, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske!

Još par reči za vas: Niste ništa propustili!

Red balada i snenih pogleda u kameru, par vrckavih, dugonogih lepotica koje mlataraju kosom "niz vetar" pevajući o svetloj budućnosti dok ih prate igrači namaćkani kao onaj na otvaranju zimske olimpijade...

Već viđeno.

Dobro, da ne grešimo dušu, Litvanka nam je na bini dala holograme, a na kraju i suze, jer ju je na bini iznenadio, valjda taj s kojim će, kao u pesmi, ostariti... a predstavnica Kipra (iz Albanije) nastup vredan Bijonse Nouls... ili ukraden od Bijonse Nouls... evo, vi odlučite:

Veče, nažalost, nije otvorio momak koji je prošle godine pobedio na Pesmi Evrovizije i koji je raznežio svet teškom pričom koju su umesto njega ispričali mediji i fanovi Eurosonga:

Salvador Sobral je odneo pobedu čekajući transplantaciju srca. Krajem prošle godine nada u novi život se nastavila. Ipak, tokom glasanja smo imali priliku da se podsetimo prelepe balade zahvaljujući Salvadarovim kolegama s prošlogodišnjeg takmičenja koji su pesmu otpevali umesto njega.

Umesto pobedničke pesme koja je dovela takmičenje u Portugal, s bine Eurosonga se odmah začula takmičarska pesma. Videli smo prelepu Ajsel iz Azerbejdžana koja je "pokazala malo kože" i čija je pesma "X my heart" zaradila aplauz već u prvoj strofi!

Usledela je balada s Islanda, "rokerska" iz Albanije, a onda smo poslušali romantičnu numeru iz Belgije... Publiku je zabavljao i nekadašnji ulični svirač i maneken iz Češke Nikolas Jozef, a nastup koji nikoga nije ostavio ravnodušnim je onaj predstavnice Izraela Nete - što zbog obraćanja "glupom dečku", muzike, igračica i ritma! Pogledajte o čemu vam pričamo:

A, ONDA...

Aleksev iz Belorusije je pevao i pevao... balerina je plesala. OK pesma za Pesmu Evrovizije i to je to... u ruci je držao ružu, oko vrata šal do poda. Dosadno, da se ne lažemo, sve do samog finala kada je okrenuo leđa publici i pokazao ruže KOJE RASTU IZ NJEGA!

eurosong
Foto: YouTube/screenshot/EurovisionSongContest

Valjda po nečemu, ako ne pesmi, MORA da se izdvoji od ostalih...

Pogledajte ceo nastup:

Usledeo je nastup ekstremno visoke Estonke (stajala je na postolju zbog efekta, naravno) koja je očarala glasom i haljinom po kojoj su išle svetlosne projekcije. Gledali smo Bugare i slušali pesmu "Bones", potom smo "otišli" u Makedoniju, a onda i Hrvatsku i poslušali pesmu koja je ranije nazvana plagijatom.

Predstavnik iz Austrije je u svoju pesmu ubacio gospel, Grkinja je otpevala "pravu grčku" (ali na grčkom, što je ovih poslednjih nekoliko godina veliki plus ljubiteljima Pesme Evrovizije).

Futuristički nastup lepotice iz Finske obrijanih zulufa bio je bolji od pesme (opet ne upečatljiv), nakon čega smo slušali o vetru predstavnika Jermenije. Švajcarci, brat i sestra, "nastupaju zajedno već deset godina i pevaju o toleranciji...". Ovako su, manje-više, zvučale sve najave predstavnika, ali ono što razlikuje ove predstavnike od drugih je bakljada na bini Eurosonga!

eurosong
Foto: YouTube/screenshot/EurovisionSongContest

Irac je zaradio najveći aplauz publike, možda zbog nastupa koji do sada nije viđen na bini ovog takmičenja i koji slavi gej ljubav.

Videli smo zaljubljene momke koji igraju zajedno, potom se "svađaju", na kraju ipak ostaju zajedno...

eurosong
Foto: YouTube/screenshot/EurovisionSongContest

Na samom kraju videli smo nastup vatrene lepotice s Kipra, zapravo iz Albanije, koja je pre nekoliko dana razljutila javnost pokazivanjem simbola velike Albanije... i koja je poznatim plesom zaradila plasman u finale!

Vidimo se u finalu. Ili ne...

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.