Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

FIFA POLUDELA: ZABRANJENE zgodne cice Mundijala! /FOTO/

Usledilo je još jedno suludo pravilo na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Svetsko prvenstvo u Rusiji je jedan od najgledanijih sportskih događaja na svetu. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, FIFA je uvela niz pravila i kazni za prekršitelje, a gotovo nakon svake utakmice objave popis novih kažnjenih timova.

I dok se reda svakako treba pridržavati, u nekim stvarima je FIFA ipak preterala, a najnoviji primer je naredba koju je ova organizacija poslala nosiiocima prava TV prenosa u kojoj stoji da režiseri ne smeju više da u fokus stavljaju zgodne devojke na tribinama!

Za "ružnije prenose utakmica" zaslužna je organizacija FARE koja je seksizam ocenila najvećim problemom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, a uspeli su da pronađu čak 30 slučajeva koji navodno potkrepljuju njihovu tvrdnju. 


Čak su i fotoreporterski servisi (Getty Images) bili primorani da sklone galerije sa zgodnim cicama Mundijala, pa će u finalu kamera verovatno uglavnom biti na terenu.

Zanimljivo je to što su zabranom prikazivanja devojaka na tribini, FIFA i FARE zapravo uveli svojevrsnu diskriminaciju jer nikome ne smeta prikazivanje muškaraca na istoj toj tribini.

Izvor: Mondo

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.


    Zabava Najčitanije