Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Dino Merlin dao otkaz bubnjaru koji bi "tenkom na Hrvate"

Bosanskohercegovački pevač Dino Merlin objavio je danas da je odlučio da prekine saradnju sa bubnjarem Amarom Češljarom zbog njegove izjave da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su protekle nedelje u Mostaru protestvovali protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsedništvu BiH, jer je izabran glasovima Bošnjaka, prenosi Hina.

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar u komentaru na jednom od sarajevskih portala. 

Hina navodi da su "izjavu preneli svi uticajni hrvatski mediji u BiH nakon čega je usledio veliki broj kritika". 

Navodi se da je Dino Merlin odlučio da prekine saradnju s njim. 

"Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumesnim komentarima naneo nemerljivu štetu timu profesionalaca i umetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom sveta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro", objavio je Merlin u saopštenju za javnost. 

Pevač je naveo da svi njegovi saradnici dobro znaju da njegovi životni pogledi "ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca" i da u njegovom timu "nema mesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti". 

"Zbog nepoštovanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše delovanje, odlučio sam odmah da otkažem dalju saradnju Amaru Češljaru", naveo je Dino Merlin. 

Hina je objavila da je Češljar juče u dva odvojena nastupa izjavio da je njegov stav bio odgovor nacionalistima. 

"Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju. Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno", naveo je bubnjar, dodajući da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom. 

Hina je navela i da se tri sata kasnije "Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismejali, da objave kako je njegov profil hakovan". 

"Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakovan profil i to je sve", napisao je Češljar. 

Hina je navela da se "nedugo nakon bubnjara oglasio i PR tima Dina Merlina, koji se ogradio od bubnjara i izneo tvrdnju da nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi". 

Međutim, tu nije kraj problemima poznatog sarajevskog bubnjara. Naime, Amar Češljar danas je dobio otkaz i u sarajevskoj rok grupi Letu štuke s kojom je radio nešto više od godinu dana. "Šokirani smo i zatečeni izjavom našeg bubnjara Amara Češljara i ovim putem se ograđujemo od nje. Također smo primorani otkazati mu saradnju zbog svega što u toj izjavi stoji. Govor mržnje nikad ni u primisli nije bio sadržaj naših pjesama već upravo suprotno. To znaju svi poštovatelji i ljubitelji naše muzike", stoji u saopštenju grupe Letu štuke. Frontmen grupe Dino Šaran takođe je izjavio kako su svi protesti legitimni i demokratski u kojima nema nasilja i koji ne ugrožavaju javni red i mir.

Izvor: B92

   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.