Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
 

Voditeljka Dea Đurđević stabilno, van životne opasnosti

Tim ljekara Vojnomedicinske akademije i Kličničkog centra Srbije izveo je operativni zahvat nad pacijentkinjom D. Đ. (28), koji je trajao oko pet sati.

Kako je saopšteno iz VMA, prva faza replantacije završena je uredno.

Da podsjetimo, do nesreće je došlo jutros kod KBC-a “Dragiša Mišović” u Beogradu i tom prilikom tri osobe su povređene. Među povređenima je bila i voditeljka TV Pink Dea Đurđević.

Pacijentkinja Dea Đurđević je, kako se navodi, u stabilnom stanju, svjesna i van životne opasnosti.

U saopštenju stoji da treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahtijeva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvideti detalje daljeg toka liječenja.

Ljekari mole za razumijevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i liječenja u cjelini.

Inače, operaciju je izveo hirurški tim ljekara Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije.

Vođa tima bio je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, a pored njega iz Kliničkog centra Srbije učestvovali su i prof. dr Čedomir Vučetić, asistent dr Tomislav Palibrk, dr Aleksandar Petrović i instrumentarka Nedeljka Ivanović.

Iz Vojnomedicinske akademije u operativnom timu bili su hirurg plastičar pukovnik prof. dr Nenad Stepić, vaskularni hirurzi pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić i potpukovnik doc. dr Momir Šarac, ortopedski hirurg potpukovnik asistent dr Radoslav Barjaktarović, anesteziolog potpukovnik dr Zoran Vukić i instrumentarka Jelena Perović, stoji u saopštenju.

Izvor: Agencije, Glas Srpske

   

Izneseni komentari su privatno mišljenje autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas.