Vlada će ispuniti zahtjev Bejbi Lazanje

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio da će udovoljiti zahtjevu predstavnika Hrvatske na ovogodišnjem Evrosongu da nagrada od 50.000 evra, koju mu je dodijelila Vlada, bude podijeljena na način kako je predložio Bejbi Lazanja.

-Nema problema, mi ćemo to upravo onako kako je dogovoreno i napraviti. Čak sam rekao kolegama, koliko sam ja osjetio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo - rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.

-Mislim da je na jedan vrlo lijep, elegantan način zahvalio na gestu koju je Vlada napravila njemu kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspjeh na Evrosongu i jednako tako na nevjerovatnoj promociji Hrvatske.

Smatram da je sjajan, baš onakav kako sam osjetio kad smo razgovarali u nedjelju na dočeku”, rekao je Plenković, prenijela je Hina.

Marko Purišić, Bejbi Lazanja je na Instagramu saopštio da odbija nagradu Vlade za sovojeno drugo mjesto na Evroviziji i tako izazvao lavinu pozitivnih komentara i postao primjer drugima:

-Ja taj novac ne mogu da prihvatim -. napisao je pevač na Instagramu i predložio Plenkoviću da ga raspoduheli onima kojoima je potrebniji.

Prema njegovom prijedlogu, nagrada će biti podijeljena na jednake dijelove dvjema medicinskim ustanovama.

(GS)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com