Ljubljana - Nermin Zulić (30) iz Bihaća poginuo je kada je na njega pala dizalica - kran na gradilištu u Donjoj Hoči u Sloveniji.

Nesreća se desila tokom vikenda, kada se iznenada obrušio kran i pao na Zulića. On je nakon što ga je udarila konstrukcija ove dizalice davao znakove života i prevezen je u bolnicu u Mariboru.

Nažalost, uprkos brzoj intervenciji ljekara, preminuo je ubrzo od posljedica teških povreda.

Kako su prenijeli mediji u Sloveniji, tačan uzrok ove tragedije i druge okolnosti nisu utvrđeni.

Zulić  je u firmu u kojoj je stradao otišao da radi prije dvije sedmice. Njegovi poznanici su ispričali da je u drugu zemlju otišao kako bi sebi zaradio za bolji život.

Svi njegovi poznanici za Zulića imaju samo riječi hvale i, kako kažu, pamtiće ga kao dobrog i veselog čovjeka koji je znao da uživa uz muziku.

Ovo je samo još jedna u nizu tragičnih nesreća na radilištima u inostranstvu u kojima su žrtve radnici iz BiH. Ivan Injić iz Novog Travnika poginuo je u Hrvatskoj početkom avgusta u kamenolomu građevinske firme "Sarađen" u Dubravi kod Tisnoga. Njega je poklopila kašika bagera i na mjestu usmrtila. Mjesec ranije u Crnoj Gori život je izgubio Mladen Matović (30), koji je radio na novom ski-centru na Bjelasici. Stradao je kada se kamion u kojem je bio iz nepoznatih razloga sam pokrenuo i obrušio niz strminu. U maju je na radilištu u Austriji poginuo pedesetdevetogodišnji radnik iz BiH, čij identitet nije saopšten. Njega je kašika bagera prikliještila uza zid zgrade. Bager je vozio njegov kolega Austrijanac, a nesreća se desila jer nije vidio radnog kolegu. Siniša Branković (41) zvani Kobra iz Čelinca poginuo je početkom marta u Italiji u brodogradilištu u gradu Monfalkone. Pao je sa krova zgrade visoke oko 20 metara. U vrijeme nesreće provjeravao je konstrukciju krova.

Opraštanje

Brojni poznanici i prijatelji Nermina Zulića oprostili su se od njega na društvenoj mreži "Fejsbuk". Osim saučešća porodici, pojedini su u komentarima krivili vlast što ljudi moraju da idu u inostranstvo da bi zaradili i prehranili porodice.

- Nermin je otišao u Sloveniju trbuhom za kruhom. Nažalost, na gradilištu se desila nesreća i naš mladi sugrađani je poginuo. Dragi naši političari, ratni profiteri, peče li vas savjest - jedan je od napisanih komentara.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas!

Marketing