Damask - Sirijska vojska je, uz pomoć ruskog vazduhoplovstva, zauzela je nekoliko naftnih polja u provinciji Raka, na istoku Sirije, koje je pod kontrolom držala Islamska država, javlja Rojters.

Kako je prenijela državna televizija "Ikbarija", sirijska vojska preuzela je kontrolu nad naftnim poljima Vahab, Al Fahd, Dbajsan, Al Ksir, Abu al Katat i Abu Kataš, kao i još nekoliko sela na pustinjskom području na jugozapadu provincije Raka, prenosi Rojters.

Ovi najnoviji uspjesi sirijske vojske jačaju njen pritisak na teritoriju pod kontrolom Islamske države koja se proteže od istoka provincija Hama i Homs, do oboda provincija Raka i Deir Zor, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Pretpostavlja se da je slijedeći cilj sirijske armije da zauzme Suhnu, grad koji joj otvara put ka provinciji Deir Zor, na granici sa Irakom, a koji bi, u slučaju da Raka padne, mogla biti posljednji veći bastion IS u Siriji.

Sirijska vojska i njeni saveznici su objavili da su posljednjih nekoliko dana imali uspjehe u pustinjskim krajevima sjeveroistočno od Palmire, što ju je, sa najnovijim zauzimanjem naftnih polja, dovelo skoro 18 kilometara od Suhne, navodi Rojters.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas!

Marketing