Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da će institucije Srpske podržati optužene članove Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Čubrilović smatra da je ova optužnica još jedna nelogičnost koju je pokazalo Tužilaštvo BiH.

"Optužnica je podignuta protiv ljudi koji najmanje nose odgovornost ako se sudi događajima koji su prethodili i vodili do referenduma", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On očekuje da optužnica bude odbačena.

Čubrilović je ranije danas razgovarao sa članovima Komisije, kada je istakao da je Narodna skupština obavezala Vladu Srpske da im, u skladu sa skupštinskim zaključkom, obezbijedi sva neophodna sredstva i pruži punu pravnu zaštitu i podršku, te u eventualnim sudskim procesima.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Siniše Karana, Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanjca i Milana Petkovića zbog neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj.

Njih Tužilaštvo tereti da su, kao predsjednik i članovi Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske, kao "službena lica u institucijama entiteta, odbili da izvrše konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda BiH, te počinili niz radnji i aktivnosti na sprovođenju referenduma o Danu Republike".

Izvor: SRNA, Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas!

Marketing