Banjaluka - Nesvakidašnji oglas za prodaju stana, motivisan očito lošim komšijskim odnosima, uznemirio je stanare u ulici Banović Strahinje u banjalučkom naselju Obilićevo jer je njegov vlasnik namjerio da ga proda isključivo vehabijama i provjerenim sljedbenicima Islamske države.

- Prodajem stan u naselju Obilićevo, ulica Banović Strahinje uz stadion FK Naprijed. Stan isključivo prodajem radikalnim islamistima, vehabijama, koji na bilo koji način mogu da potvrde da su jedni od tih. Mogu i dokazi da su se borili u Siriji ili Iraku na strani Islamske države. Diskrecija sa moje strane je zagarantovana, tako da u dokaze treće lice neće imati uvid. Uslov pri kupovini stana je taj da novi vlasnik koji će da živi u stanu mora biti tamnijeg tena, posjedovati dužu bradu i kratke hlače i redovno posjećivati džamiju - glasi nesvakidašnji oglas objavljen na jednom od specijalizovanih portala.

Nepoznati prodavac, koji nije ostavio nikakav kontakt i kojem je moguće uputiti upit za oglas samo putem platforme portala, objasnio je da ga je na taj potez nagnao odnos komšija prema njemu.

- Jedina stvar koju moram napomenuti je da su komšije iz istog ulaza g*vna. Upravo iz tog razloga prodajem stan. Najvjerovatnije da će novog vlasnika početi da mrze već od prvog dana, kao što su i mene, iako im ništa skrivio nisam jer im jednostavno smeta kada dođe neko novi. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru da zavode neki red. Naravno, sve su to osobe starije od 45 godina koje su sa planine sišle u Banjaluku i ponašaju se kao da su u svom selu. Eto, dragi vehabija, jesam pravoslavac i patriota, ali ovim g*ovnima treba uvesti reda. Zaslužili su za sve ove godine maltretiranja i ponižavanja - objasnio je prodavac u podužem obrazloženju uz oglas o prodaji stana.

Da li je samo riječ o trenutnom revoltu, neslanoj šali ili ozbiljnoj namjeri, ali stanarima u ulici u kojoj se nalazi stan juče nije bilo do šale. Malo koji stanovnik ulice Banović Strahinje se nasmijao kada smo ih upitali za oglas. Naprotiv, mnogi su prokomentarisali da je sve moguće, jer u naselju ima komšija raznih profila.

- U ovom naselju nema čega nema, zbog čega se ni do sada nisam osjećala pretjerano bezbjedno. Ne bi me iznenadilo da je već neko od komšija član vehabijskog pokreta. Mnogo puta sam pročitala da se baš vehabije interesuju za kupovinu nekretnina u Banjaluci i okolini i zato ni ovaj oglas ne mogu shvatiti bezazleno - rekla je Ružica P.

Njen komšija, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da nije čuo za oglas, ali da očekuje od policije da provjeri ko iza njega stoji i da od portala na kojem je objavljen zatraži njegovo uklanjanje.

- Ima još stanova koji su na prodaju, mnoge komšije su mi sumnjive, a taj oglas je samo nastavak. Očekujem od policije da hitno ispita oglas i preduzme potrebne radnje, kako bezbjednost građana ne bi bila ugrožena. Samo nam vehabije trebaju za komšije - rekao je on.

U policiji su kazali da će danas pokrenuti provjere oglasa koji je uznemirio Banjalučane i na osnovu dobijenih informacija preduzeti mjere.

Karakteristike stana

U oglasu nije navedena tačna adresa stana, ali zato jesu sve njegove karakteristike.

Stan je površine 51 kvadratni metar i ima kupatilo, hodnik, kuhinju, dnevnu i spavaću sobu i balkon, a posjeduje i vlastiti podrum. Stan se nalazi na četvrtom spratu, a posjeduje gradsko grijanje, kablovsku televiziju, internet, telefon i parking mjesto ispred zgrade.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas!

Marketing