Apple je danas objavio da iPhone X, budućnost smartphone telefona, stiže u još 13 zemalja - u već u petak 24. novembra, a među njima je i BiH!

iPhone X će biti dostupan u srebrno-beloj i sivo-crnoj boji u dva modela, od 64GB i 256GB, a početna cena će biti od hiljadu evra, pa naviše. 

U petak 24. novembra iPhone X stiže u Albaniju, Bosnu, Kambodžu, na Kosovo, u Makao, Makedoniju, Maleziju, Crnu Goru, Srbiju, Južnoafričku Republiku, Južnu Koreju, Tursku i na Tajland, navodi se na sajtu kompanije “Apple“. 

Novi iPhone X ima ekran preko cele površine telefona, ali nema Home dugme – otključava se jednostavnim pogledom na ekran, budući da ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica praveći matematički model vlasnikovog lica. 

Biometrijsko prepoznavanje lica navodno je mnogo preciznije od Touch ID tehnologije otisaka prsta koji su imali dosadašnji modeli. 

Nova tehnologija biće korišćena za Animoji, animirane emotikone koje kontrolišete mimikom sopstvenog lica. iPhone X se služi istom bežičnom Qi tehnologijom punjenja, preko staklene poleđine, a sadrži i A11 „bionički čip“. Uprkost povećanim performansama, iz Apple-a kažu da će telefon trajati "dva sata duže od iPhone-a 7". Takođe, telefon je otporan na vodu i prašinu.

Izvor: B92

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Teslić danas!

Marketing