Španija, vjerovatno najbolji tim dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva ostala je u meču sa Njemačkom bez Robina Le Normana i Danija Karvahala koji zbog kartona neće moći da igraju u duelu sa Francuskom. Na to su se sada dodale i povrede.

Pedri se povrijedio u meču sa Njemačkom, zamijenio ga je Dani Olmo i odigrao fantastičan duel, namjestio pobjednički gol Mikelu Merinu, ali sada "As" otkriva da se i on pred sam kraj drugog produžetka meča povrijedio. Napustio je teren šepajući i veliko je pitanje kako će izgledati "furija" u duelu sa vjerovatno najjačim rivalom na prvenstvu.

Na desnom beku je jedina preostala opcija veteran, 38-godišnji Hesus Navas. Što se tiče drugog štopera tu će igrati Naćo koji je već u nekim mečevima mijenjao Le Normana.

Ali postavlja se pitanje ko će biti "desetka". Španci su ostali bez obe opcije sa ovog prvenstva i selektor De La Fuente se nada da će doktori osposobiti nekog od dvojice igrača makar za jedno poluvrijeme.

Druga opcija je da heroj pobjede nad Njemačkom Mikel Merino startuje i da se tako pojača vezni red i odigra se nešto defanzivnije. Makar u napadu nema problema, iako je Alvaro Morata bio u opasnosti da jednim kartonom dobije suspenziju. Baš je zato iskusnog špica zamijenio Mikel Ojarzabal pred kraj regularnog dijela meča.

(GS)

Cup tree provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Tablice omogućuje Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Sport najčitanije

Pratite nas

Pratite nas na fejsbuku  Pratite nas na X platformi  Pratite nas na instagramu