Ovo je "najbolji jeftini telefon godinama unazad" i za samo jedan dan podat je u 100.000 primeraka

I pored toga što je nastao kao pristupačniju alternativu prethodnom snažnijem i skupljem Phone (2) modelu, Nothing Phone (2a) dolazi sa dosta naprednih karakteristika preuzetih sa moćnijeg prethodnika.

Nakon što je, posle mnogo najava i "curenja" informacija, konačno prošle nedelje predsavljen, novi Nothing Phone (2a) je zvanično počeo da se prodaje u utorak 12. marta.

Ovaj telefon predstavlja pristupačniju alternativu prethodnom snažnijem i skupljem Phone (2) modelu, ali i pored toga dolazi sa dosta naprednih karakteristika preuzetih sa moćnijeg prethodnika.

A ako je suditi po uspehu ostvarenom u prvim satima prodaje, ovaj smartfon očekuje blistava tržišna budućnost.

Naime, samo u prvih sat vremena kako je telefon pušten u prodaju – čak 60.000 primeraka je našlo novog vlasnika! Tokom prvog dana, Nothing Phone (2a) ukupno je prodat u 100.000 primeraka, saopštio je Karl Pei, osnivač i izvršni direktor kompanije Nothing.

Kao i njegovi prethodnici, uređaj je najkarakterističniji je po jedinstvenom Nothing-ovom "Glyph" dizajnu, koga kao najupečatljivija karakteristika odlikuju svetleće linije na poleđini uređaja.

Telefon pokreće, za njega posebno razvijen MediaTek Dimensity 7200 Pro procesor, izrađen u 4nm proizvodnom procesu. Proizvođač tvrdi sa je ovaj čip 10 odsto efikasniji do prethodnika sa istom brojčanom oznakom, bez dodatka Pro u imenu.

Tu je i sistem kamera sa dva senzora: glavnim od 50MP (f/1.9) i ultraširokim od identičnih 50MP (f/2.2), dok je prednja selfi kamera opremljena senzorom od 32MP.

Nothing Phone (2a) se na evropskom tržištu prodaje po ceni od 329 evra.

Za samo nekoliko dana koliko je zvanično dostupan, telefon je već stekao velike simpatije ljubitelja tehnologije. Tako je pozanti tech sajt Digital Trends ocenio da je reč o najboljem telefonu koga je Nothing napravio do danas i "najbolji jeftini telefon godinama unazad".

(MONDO)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com