Detalji napada u Stocu: Golfom ih izgurali s puta pa premlatili palicama FOTO

STOLAC - Četvorica mladića, koja su se vozila mercedesom, izgurana je golfom sa puta, a potom su sva četvorica pretučena, prijavio je jedan od njih.

Kako je saopšteno iz MUP-a HNK, u PS Stolac je M.A. (20) iz Poplašića - Stolac  prijavio da je upravljao mercedesom magistralnim putem iz Mostara prema Stocu.

Prijavio je i da u mjestu Masline - Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila, u koji odara golf nepoznatih registarskih oznaka. Usljed udara, dodaje se u prijavi, njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom.

"Iza golfa su stala još dva vozila, BMW i pasat iz kojih je izišla grupa od oko 10 lica, maskiranih i sa bejzbol palicama, koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na mladiće koji su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu", precizirali su iz MUP-a HNK.

Nakon toga su napadači vozilima pobjegli u nepoznatom pravcu.

"Zajedno s prijaviteljem u vozilu su bili E.G. (21) iz Stoca, D.B. (22) iz Gorice - Stolac i F.B. (18) iz Gorice - Stolac. Sva četvorica imaju povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u Domu zdravlja Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr 'Safet Mujić' Mostar", naveli su iz policije.

O ovom slučaj, podsjetimo, ranije se oglasio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je objavio na društvenim mrežama da je u Stocu pretučeno četvoro povratničke djece, dodajući da su u pitanju četiri zlatna momka.

(NN)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com