Muškarac stradao u požaru u Srebreniku, povrijeđena četiri vatrogasca

SREBRENIK - Jedna osoba je smrtno stradala u požaru koji je juče zahvatio stovarište kompanije "Dom smreka" u Srebreniku. Tom prilikom su povrijeđena i četiri vatrogasca, koji su zatražili pomoć ljekara, od kojih su dvojica prevezeni u UKC Tuzla.

Požar na objektu kompanije "Dom smreka" Srebrenik danas je izbio oko 14 sati, a na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Srebrenik, dežurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice.

Borba s vatrom

Veliki požar izbio na stovarištu u Srebreniku, u pomoć pritekli i vatrogasci iz Gradačca, prenosi Kliks.

Oni su, kako navodi glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić na mjestu događaja zatekli povrijeđenu osobu, koja je prevezena u prostorije hitne pomoći, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminula.

"Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N. K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16:25 sati požar je lokalizovan. O događaju je također obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik", navodi Sprečić.

Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod njegovim nadzorom izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi.

Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik. Nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje, a dva u UKC Tuzla, odnosno Kliniku za plućne bolesti.

(GS)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com