Pogledajte privođenje uhapšenih u BiH zbog istrage o nestanku djevojčice Danke (VIDEO)

SARAJEVO - Federalna Uprava policije na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže "Tik Tok" objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije BiH koji je uživo na "Tik Toku" izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije, Federalna uprava policije uhapsila je B.T, Z.T i M.T, obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Federalna uprava policije osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti u Savjetu ministara BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela BiH, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policijee, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

MUP Srbije objavio je večeras i snimke hapšenja trojice muškaraca u BiH u vezi sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u okolini Bora.

Na snimcima se vidi kako pripadnici Federalne uprave policije sprovode trojicu uhapšenih muškaraca.

Podsjećamo, istražioci Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke, odnosno koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25.000 evra) za otkrivanje tih informacija.

(GS)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com