Spriječena likvidacija Luke Bojovića

BEOGRAd - Poslije višemjesečnog operativnog rada i prikupljanja dokaza u centru Beograda, na Vračaru, danas je spriječeno ubistvo Luke Bojovića.

Kako izvor Kurira otkriva, meta ove kriminalne grupe, navodno je trebalo da bude i Radomir Boban Baćović.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu danas je saopštilo da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje a su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog djela teško ubistvo.

"Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu", saopšteno je danas. 

O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je saopštilo da su lisice stavljene ukupno petorici osumnjičenih.

"Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom", navedeno je iz tužilaštva.

Kako Kurir nezvanično saznaje, u višemjesečni operativni rad i nadzor nad pripadnicima kriminalne grupe koja je pripremala izvršenje najtežih krivičnih djela u Beogradu bile su uključene sve službe bezbjednosti Srbije.

Iz MUP-a je potrvrđeno da su u toku pretresi na više lokacije i hapšenje osumnjičenih na teritoriji Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u koje će biti privedeni.

Izvor Kurira upućen u istragu navodi i da su tokom nekoliko prethodnih mjeseci prikupljani dokazi o kriminalnim radnjama pripadnika grupe, za koju se sumnja da je bila dio ekipe odbjeglog Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

"Za Vušovićem je ranije raspisana poternica i on je u bekstvu", podsjeća sagovornik beogradskog portala.

Podsjetimo, očevici su za Kurir ispričali da su muškarca koji je danas nasred ulice uhapšen sa pištoljem viđali i ranije u okolnim ulicama.

"Sumnja se da je on mesecima opservirao ulicu i tražio pogodno mesto i trenutak da puca i ubije", dodaje sagovornik Kurira.

(NN)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com