Policija završila istragu o navodnom presretanju djece, evo šta je utvrđeno

BANjALUKA – Banjalučka policija zaključila je, nakon istrage koja ja pokrenuta povodom navoda roditelja da nepoznata osoba u crnom “golfu” presreće djecu i nudi im novac da uđu u automobil, da nema elemenata krivičnog djela.

-Ni u jednoj dosadašnjoj prijavi vozila koja su navodno presretala djecu u banjalučkim naseljima nema elemenata krivičnog djela - rečeno je na današnjoj vanrednoj pres konferenciji u Policijskoj upravi Banjaluka.

Kako je navedeno, policija je nakon više prijava građana identifikovala tri slučaja i u njima nema elemenata  krivičnog djela a identifikovana su dva auta i dva vozača.

-U jednom slučaju riječ je o djetetu koje je pretrčavalo ulicu mimo pješačkog prelaza, a u drugom je žena koja je vozila bijeli auto poznavala je jedno dijete – istakli su u policiji.

Banjalučka policija pokrenula je istragu nakon što se u jednoj „Viber” grupi roditelja pojavila informacija da je nepoznata osoba u naselju Lazarevo crnim “golfom” presretala djecu i nudila im novac da uđu u automobil. Navodno je isto vozilo primjećeno i u naselju Petrićevac, a ta saznanja su prijavljena policiji.

U Policijskoj upravi Banjaluka tada su naveli da je nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da se nepoznato lice iz automobila “golf”, koje se kretalo u naselju Lazarevo, obratilo maloljetnom licu nudeći mu novac i vožnju.

-To je izazvalo strah i uznemirenost kod maloljetnika, koji se udaljio iz te ulice. Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja i provjere navoda navedene prijave - rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojnović.

Prema drugoj prijavi, crni “golf” sa zatamljenim staklima je u srijedu prestretao i djecu na području naselja Česma, gdje je na putu od kuće do škole jednoj učenici četvrtog razreda ponudio da je poveze i plati užinu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da im je sve prijavljeno u srijedu 20 časova.

- Zabrinuti roditelj obavijestio je nadležnu policijsku stanicu da se njegovom djetetu obratilo jedno lice, te mu ponudilo prevoz i užinu. To je izazvalo strah kod i uznemorenost kod maloljetnika koji je nakon svega pobjegao - saopštili su iz policije.

(GS)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com