Gašić: Još nismo našli telo,sumnja se da ga je jedan osumnjičeni prebacio na drugo mesto

BEOGRAD - Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je danas da se sumnja da je jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić prebacio tijelo na drugo mjesto, ali da policija ne može da utvrdi još gdje se nalazi pošto međusobno prebacuju krivicu jedan na drugog.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju i pretražuje se teren u cilju pronalaska tijela, rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

Njih dvojica su prethodno odveli policiju do deponije gdje su navodno bacili tijelo.

"Ali mi imamo saznanja da se jedan od njih dvojice vratio u jednom vremenskom intervalu 28. marta i to sad želimo da ustanovimo, da je prebacio telo na drugu lokaciju. Ne možemo da im verujemo zato što je jedan drugog prebacuju krivicu", rekao je Gašić.

Kaže da je policija na toj lokaciji deponije bila već dva puta.

"Ovo nam kazuje zašto dete, naši vatrogasci, spasioci i naši pripadnici je nisu našli, jer je verovatno u tom vremenskom intervalu prebačeno na drugu lokaciju. 

Ocu rekli da nisu vidjeli Danku, dok su njeno tijelo vozili u autu

BEOGRAD - S. J. i D. D. osumnjičeni da su autom udarili i ubili dvogodišnju Danku Ilić, pa njeno tijelo bacili na deponiju, priznali su i do detalja opisali zločin.

Rekao je to ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić koji se obraća se javnosti nakon vijesti da je Danka Ilić, devojčica za kojom je tragano 10 dana, monstruozno ubijena.

Ministar Gašić je rekao da su se osumnjičeni, nakon što su udarili devojčicu, tokom vožnje dogovorili da tijelo bace.

-Dok su vozili zaustavio ih je otac decojčice, koji je bio u automobilu i pitao da li su videli devojčicu, odgvorili su negativno -rekao je Gašić.

Oni su Starobanjskim putem, po dolasku na deponuju, bacili dijete na bedem sa gomilom smeća, a drugi je pazio da neko ne naiđe.

Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili tamo vozilo.

Ministar Gašić je rekao da je danas jako tužan dan za Srbiju.

- Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju - rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

- Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem „Pronađi me“.

- Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema „Pronađi me“ je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati - istakao je Gašić.

(GS)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com