“Potpuno neshvatljiva histerija prema srpskom narodu” Dodik o paljenju srpske zastave u Zenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je potpuno neshvatljiva histerija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj koja se dešava u muslimanskom dijelu Federacije BiH, a za koju čak ne može reći ni da je mržnja.

Kako objasniti da nekome može smetati činjenica da je Republika Srpska rođena 9. januara, kada Srbi prema vjerskom kalendaru proslavljaju i Svetog Stefana? Znači li to da muslimani svojoj djeci rođenoj na pravoslavni Božić, 7. januara, ili 9. januara, na Dan Republike Srpske, neće slaviti rođendan? naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Grupa građana sinoć je protestovala ispred Crkve Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, zahtijevajući da bude skinuta srpska zastava koja je stavljena za pravoslavni Božić, a malobrojni Srbi u Konjicu rekli su za Srnu da su nakon ovog incidenta uplašeni i uznemireni.

U Zenici je sinoć zapaljena zastava Republike Srpske, a grupa huligana uzvikivala je “Alahu ekber” i “Tekbir”. Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama grupa huligana je nosila i ratne zastave takozvane Armije BiH.

U mostarskom naselju Bijelo Polje na Božić je kamenovana kuća srpske povratničke porodice Šantić.

(Srpskainfo)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com