Bejbi Lazanja plagirao pesmu za Evroviziju? "Nije me briga, mislio sam da je zabavno"

Uoči ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije pojavile su se tvrdnje da je hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja svojom pesmom "Rim Tim Tagi Dim" plagirao švedski metal bend "Pain" i njihovu pesmu "Party in my head".

Međutim, frontmen popularnog švedskog benda, Peter Tagtgren, odbacuje takve optužbe.

U razgovoru za Tonela Magazine, Tagtgren je rekao da "u početku nije ni čuo sličnost", ali nije bio previše uznemiren zbog toga.

"Čujem samo 'voo hoo hoo' u refrenu, ali čujete i 'voo hoo hoo' u u KISS-ovoj I Love It Loud iz 1981. Tako da mi je to bilo u redu. Takođe su rekli da Bejbi Lazanja peva na isti način. Kako god. Nije me briga, mislio sam da je zabavno", rekao je.

Tagtgren je takođe rekao da je srećan što vidi metal u centru pažnje na Pesmi Evrovizije.

"Mislim da je dobro što su u ovu stvar ubacili nešto metala, kao što su uradili sa Lordijem pre 15 godina. Kada to uradite dobro, postaje popularno pa ljudi žele više metala", rekao je on.

Podsetimo, fanovi švedskog benda su ranije pisali da Lazanjina pesma "Rim Tim Tagi Dim" neodoljivo podseća na pesmu "Party in my head" u izvođenju Pejna.

"Pesma neodoljivo podseća na, a samim tim i potencijalno plagijat, pesmu izuzetno poznatog švedskog benda Pain. Refreni su praktično identični, što možete i sami da vidite i slušate. Naime, refren počinje u 00:57 i jasno je da je prvih 8 taktova gotovo isto, a gore navedeno bi se moglo smatrati plagijatom, posebno imajući u vidu činjenicu da su obe pesme istog žanra i karaktera i da su zamišljene kao 'žurka' pesme ne razlikuju se bitno", tvrdili su.

(B92)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com