Nizozemskom predstavniku zabranjen nastup pred finale Evrovizije

Holandski predstavnik Joost Klajn neće moći da održi probu pred finale Evrovizije 2024., zvanično javljaju holandski mediji.

Joost Klajn, holandski učesnik Pesme Evrovizije, neće do daljnjeg vježbati za sutrašnje finale. Organizacija događaja objavila je sredinom popodneva da istražuje incident u koji je umiješan Klajn. Organizator – Evropska radiodifuzna unija (EBU) od tada se nije oglašavala.

Holandska zastava sada je uklonjena sa dijela gdje borave umetnici. Nejasno je da li Holandija još uvijek može da učestvuje.

Švedski emiter SVT kaže da incident uključuje i fizički obraćun sa fotografom izraelske delegacije. Glasine su da se Klejn sukobio i sa nekim iz EBU-a.

Juče, na konferenciji za medije nakon druge polufinalne večeri, Klajn je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog učešća Izraela na takmičenju.

Suprotstavio se voditelju konferencije pitavši ga zbog čega Eden Golan, izraelska predstavnica, ima pravo da izabere hoće li ili neće odgovoriti na škakljivo novinarsko pitanje.

Novinar iz Poljske, pitao je Izrealku da li je svjesna da je zbog njenog učešća na takmičenju ugrožena bezbjednost svih ostalih učesnika.

Na pitanje koje je bilo postavljeno njemu, da li pejsma EuroPapa može da ujedini Evropu kroz slogan "Ujedinjeni muzikom“, Klejn je odgovorio – "To je pitanje za EBU“, aludirajući na to što su dozvolili učešće Izraelu ove godine.

Holandski mediji nezvanično prenose da je Holandija diskvalifikovana sa takmičenja, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Klajn je danas na generalnoj probi trebalo da nastupa prije izraelske predstavnice, ali se nije pojavio na sceni, prenosi Nova.rs

(NN)

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com