Poslušajte novu pjesmu Zdravka Čolića koju je napisao Dino Merlin

Nakon pune dvije godine, jedan od najvećih izvođača ovih prostora, Zdravko Čolić, odlučio je svoju publiku počastiti novom pjesmom "Biraj ti".

Tekst i muziku pjesme "Biraj ti" potpisuje muzički čarobnjak Dino Merlin, a riječ je o trećoj saradnji dvojice umjetnika.

Nakon što su u decembru Zdravko Čolić i Dino Merlin oduševili zagrebačku publiku zajedničkom izvedbom pjesme "Da ti kažem šta mi je", koja je bila njihova prva muzička saradnja objavljena na istoimenom Zdravkovom albumu 1990. godine te nakon pjesme "Kao moja mati" iz 2006. godine, ova dva muzička genija ponovno vode na putovanje njihovim rodnim Sarajevom.

"Biraj ti" donosi nostalgičnu priču o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje upravo ona, žena koju autor naziva Jelena.

Aranžman potpisuje Marko Stojanović Luis koji posebno ističe igru dinamike u ovoj pjesmi, ali i snažan fokus na pulsirajući ritam.

Spot za pjesmu sniman je pod redateljskom palicom redatelja Arneja Misirlića. Kao kulisa za spot odabrana je bečka kafana kultnog hotela Evropa, stvarajući atmosferu i šarm koji će obožavatelje potpuno uvući u muzičku čaroliju i svijet nove Čolićeve pjesme uz koju će se moći i plakati, i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge.

Ova pjesma je uvertira u 16. studijski album Čolića.

Pjesma je dostupna na svim striming platformama te na zvaničnom Jutjub profilu Zdravka Čolića, prenosi Kliks.

(GS)

Aleksandra Prijović oduševila Banjalučane (VIDEO)

BANjALUKA- Jedna od najvećih muzičkih zvijezda Aleksandra Prijović sinoć je održala prvi od tri koncerta u Banjaluci sklopu turneje "Od istoka do zapada".

Koncert je započela pjesmom "Za nas kasno je".

Banjalučani su sa oduševljenjem dočekali Prijovićku, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u njenim hitovima su uživale sve generacije.

"Kada god sam došla u ovaj grad, otišla sam srećna. Prošle godine sam imala nastup ovde, danima sam se prisećala tog nastupa", rekla je Prija.

Tokom koncerta, obratila se svom mužu Filipu emotivnim riječima "Samo da znaš mnogo sam ponosna na tebe".

Banjalučani će uživati u još dva koncerta mlade zvijezde večeras i sutra.

Podsjetimo, Aleksandra jeu sklopu turneje održala desetine koncerata širom regiona.

(GS)

Ikona osamdesetih: Preminula Slađana Milošević

Avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.

Slađana Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, poslije kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni, javlja Fonet.

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu „Studentsko ljeto“ u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila „Gran Pri“.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivana je 1977. godine sa pesmom „Au, Au“ i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala prije Bijelog Dugmeta.

Miloševićeva je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom „Seksi dama“, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu „Amsterdam“, a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto sa kompozicijom „Recept za ljubav“.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu „Princeza“, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala sa grupom „Baby Sister“.

Jedno vrijeme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

(GS)

Uvedene velike promjene na Еvroviziji

Svih 37 zemalja učesnica odabralo je ovih dana svoje predstavnike za Еvroviziju u Švedskoj, a osim što je sada napokon poznata cijela lista izvođača, od ove godine se uvode i neke nove stvari.

Radi se o promjenama u polufinalnim večerima, a koje se odnose na zemlju domaćina, kao i na grupe 'Big 5' (Velikih 5) - Francusku, Njemačku, Italiju, Španiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Naime, prvi put će zemlje iz te grupe, kao i zemlja domaćin, nastupiti u polufinalnim večerima, što do sada nisu radili.

Prethodnih godina nisu nastupali, već bi se u polufinalnim večerima pustio samo kratki isječak sa proba predstavnika tih zemalja.

"Ovo daje šansu državama iz 'Big 5', kao i domaćinu, pravednije takmičenje u finalu, s obzirom na to da sada imaju priliku i prije finala nastupiti na evrovizijskoj pozornici", objasnila je producent takmičenja Еba Adielson.

"Ujedno je to dobra stvar i za publiku te za gledaoce jer mogu vidjeti sve numere koje se takmiče ove godine prije samog finala", kaže ona.

U prvom polufinalu će tako nastupiti Njemačka, Švedska i Velika Britanija, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Osim polufinala, mijenjaju se određene stvari i kod glasanja u finalu koje će trajati duže nego inače.

Ono će će se otvoriti 11. maja, i to tik prije nego krene prva finalna izvedba. Gledaoci će moći dati svoj glas čim završi izvedba njihovog favorita. Drugačije je to od dosadašnje prakse kada se moglo glasati tek nakon što su sve pjesme izvedene.

"Želimo omogućiti gledaocima da se uključe odmah od početka. Ako vidite nešto što vam se sviđa, trebali biste moći odmah glasati. Naravno, možete čekati i kraj pa odlučiti", rekla je Adielson.

Glasanje je drugačije i za fanove Еvrosonga, a koji ne dolaze iz država koje se takmiče. Oni će imati gotovo 24 sata da glasaju za svoje favorite. Kako navode iz "eurovision.tv", onlajn glasanje će za njih započeti čim završi druga generalna proba za svaku polufinalnu i finalnu veče, što će biti veče prije. Nakon toga, mogu glasati dok ne počne emisija uživo.

Adielson je objasnila kako su time htjeli obožavaocima širom svijeta dati bolju šansu da utiču na krajnji rezultat.

"Sada ne moraju namještati budilnik i buditi se usred noći da glasaju", rekla je, piše portal "24sata".

(ATV)

Breskvica izjavom razočarala fanove

Pjevačica Anđela Ignjatović Breskvica napravila je pometnju numerom "Gnezdo orlovo" kojom se takmičila na Pesmi za Еvroviziju, ali pravi haos je nastao tek u finalu domaćeg izbora kada je završila na drugom mjestu.

Brojni negativni komentari su pristigli na račun žirija, naročito Sajsi Еm Si koja je Breskvici dala 0 poena.

Sada je, gostujući u emisiji Ognjena Amidžića rekla da je "očekivala frku".

"Šta god sam radila dizala sam frku. Publika se uvijek dijeli kada sam ja u pitanju - jedni me vole, drugi me mrze", rekla je Breskvica i dodala da je mislila da će biti tužna nakon što joj je pobjeda izmakla, ali nije.

"Važila sam za favorita, to je teret. Šalila sam se kada sam rekla da ću tugovati 40 dana ako ne pobijedim. Ali, ja više neću učestvovati. To što sam napravila, napravila sam, nema potrebe to više nikad da uradim. Ja imam jaku intuiciju, taj dan sam znala da neću proći, ali nisam tužna, moj favorit, Teja Dora je pobijedila", dodala je Breskvica.

Voditelj je spomenuo i da je Breskvica od žirija u prvom polufinalu dobila 58 bodova, a u finalu 28 bodova.

Ona je potom razočarala fanove izjavom da se više neće pojaviti u ovom takmičenju.

"Nisam očekivala ništa, ne želim da se razočaram, mogu samo da im se samo zahvalim, pozdrav za Dejana Petrovića koji mi je dao 12 bodova. Mislim da je svako od članova žirija s razlogom tu, iskreno to mislim. Kada su došli do Sajsi, izašli su bodovi, ali prvo izvođači do 8 bodova, a ja slabovida i nisam vidjela da nisam dobila bodove od nje. Heni mi je rekao da mi je dala 0 bodova", rekla je Breskvica, a na pitanje voditelja "da li smatra da je bilo dogovora među članovima žirija" rekla:

"Nije na meni da mislim o dogovorima, niti me zanima, ja sam zahvalna svima, ja sam pokidala".

Pjevačica je dodala i da kada bi se srela sa Sajsi, pozdravila bi se sa njom, jer su koleginice.

(Agencije)


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com