Jak vjetar, koji je dostizao brzinu i do 90 kilometara na čas, zahvatio je sinoć Srpsku.

U Mladikovinama kod Teslića, izbio je veliki požar, koji se usljed vjetra veoma brzo širio i prijetio da ugrozi kuće, a plamen je u određenim momentima dostizao visinu i do deset metara.

Požar je tokom noći ugašen.

Situacija na požarištu u Mladikovinama sinoć je bila katastrofalna, jer je vatra ušla između kuća, dok je jedan pomoćni objekat izgorio, rečeno je u teslićkoj Vatrogasnoj jedinici.

Jaka kiša spasila domaćinstva u Mladikovinama

Domaćinstva u Mladikovinama, gdje je juče izbio veliki požar, više nisu ugrožena zahvaljujući jakoj kiši, a i vjetar slabije duva, rekao je predsjednik ove mjesne zajednice Radislav Đurić.

- Juče oko 16 časova su me mještani pozvali i rekli da je nastao požar. Odmah sam došao i vidio sam da se vatra širi zbog velikog vjetra. Odmah su alarmirali vatrogasce, policiju, ali i šumare. Bilo nas je dosta - priča Đurić.

On ističe da je požar bio u visini od 10 do 15 metara.

Đurić kaže da je prioritet bio odbraniti domaćinstva.

- To je bio prioritet. Bilo je ugroženo 30 do 40 kuća. Bilo je panike, teško je bilo gasiti jer je šuma okolo. Rasporedili smo se dobro. Na gašenju bili angažovani svi teslićki vatrogasci, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Očauša i vatrogasci iz Tešnja. Kiša je oko ponoći počela da pada, tako da je već oko dva časa iza ponoći, vatra počela da se stišava.

Uzrok požara, kaže, nije poznat.

- Planulo je nisko rastinje. Nemamo informaciju o uzroku - naglasio je Đurić.

Đurić je dodao da šteta nije velika, te da je izgorio jedan pomoćni objekat, odnosno štala.

Iz Opštinske uprave Teslić je rečeno da su na gašenju bili angažovani svi teslićki vatrogasci, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Očauša i vatrogasci iz Tešnja.

Vjetar je, tokom noći rasplamsao i požare kod Slatine i na Poniru kod Banjaluke, ali su jutros pod kontrolom.

(ATV)

Iz Teslića najčitanije

Pratite nas

Pratite nas na fejsbuku  Pratite nas na X platformi  Pratite nas na instagramu