Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo kod manastira Liplje

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Dejanu Markoviću (23) osumnjičenom za ubistvo lica Milana Ilinčića (38) tokom vjerskog skupa u blizini manastira u Gornjem Liplju, saopšteno je iz dobojskog Okružnog tužilaštva.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo i vanrednih okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti od remećenja javnog reda.

Marković je osumnjičen da je u nedjelju, 5. avgusta, nakon verbalnog sukoba, više puta ubo nožem u grudni koš i stomak Ilinčiću koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, navodi se u saopštenju.

Nakon ispitivanja Markovića u ponedjeljak, 6. avgusta, postupajući tužilac je dostavio Okružnom sudu u Doboju prijedlog za mjeru pritvora uz obrazloženje da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo, budući da je riječ o licu sklonom vršenju krivičnih djela protiv života i tijela, protiv kojeg se vodi krivični postupak za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Izvor: SRNA

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com