Krvavi pir na narodnom zboru kod manastira Liplje /FOTO/

TESLIĆ - Teslićanin Milan Ilinčić (38) izboden je u nedjelju 50 minuta nakon ponoći na narodnom zboru kod manastira Liplje u Tesliću, a zbog sumnje da ga je ubio uhapšen je Dejan Marković (23), takođe iz ovog grada.

Od zadobijenih povreda nakon više uboda nožem Ilinčić je na mjestu ostao mrtav i dolaskom na lice mjesta ljekar je mogao samo da konstatuje smrt, dok je uviđaj izvršila policija u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Mještani sela Gornje i Donje Liplje su sa nevjericom prepričavali ovaj događaj, posebno jer se tragedija desila u blizini manastira.

Milan Ilinčić
Milan Ilinčić

Kako su nam rekli mještani ovih sela, akteri ovog događaji nisu iz ovog sela. Govore da se krvavi pir desio kod točilice za pivo, kada je, kako navode, u vidno alkoholisanom stanju Marković napao Ilinčića.

"Ljudi pričaju da su bili tu na muzici, kod točilice za pivo. A onda je odjednom iz čista mira taj mladić nožem krenuo na ovog starijeg i počeo da ga bode", priča jedan mještanin. Tu priču potvrdili su nam i drugi mještani, ali motiv zasad nije poznat.

Marković je početkom godine takođe nožem izbo svog poznanika i sugrađanina Darka P. (32), a zatim je, uprkos tvrdnjama povrijeđenog mladića da mu nije ništa, napadač odlučio da pozove policiju, čime je, po svemu sudeći, uveliko doprinio da Darko ne podlegne povredama.

Tada su "Nezavisne" pisale da su Darka pored puta, u teškom stanju, pronašli policajci, a već je bio skoro iskrvario. Njih dvojica su, podsjetimo, dobar dio tog dana zajedno pili, nakon čega su se posvađali i obračunali kod kružnog toka u mjestu Barić, gdje je Dejan tri puta ubo Darka - u stomak, grudni koš i desnu podlakticu. Darko je tvrdio da je dobro, ali ipak Dejan je oko 20 časova pozvao policiju i rekao im da je izbo sugrađanina. Policajci su mladića pronašli pored puta, a kasnije je utvrđeno da bi bez ljekarske intervencije vjerovatno umro.

Zbog toga su Teslićani na društvenim mrežama komentarisali ovaj događaj ogorčeni na rad pravosudnih organa jer, kako tvrde, da su "valjano" procesuirali taj događaj,  Milan bi bio živ.

Dejan Marković
Dejan Marković

"Milan je bio veliki čovjek, drug kakav se rijetko rađa. To je čovjek koji mrava ne bi zgazio i da nastrada od ovog klošara koji je izbo svog druga.  Da  nadležni dobro rade svoj posao, danas bi Milan bio živ, a ovaj  (Marković) u zatvoru", prokomentarisao je Teslićanin B.Đ. u jednoj grupi na Facebooku.

Te komentare javno su podržali brojni sugrađani tvrdeći da Marković ima nekoliko krivičnih djela, pokušaj ubistva, a sada i ubistvo, te javno traže najoštrije kazne, a nezvanično, osuđen je na uslovnu kaznu.*

Izvor: Nezavisne

Povezani članci:


O portalu

Teslić danas - Vaš internet portal!

Najposjećeniji internet portal u Tesliću. Šesnaest godina sa Vama. Hvala na povjerenju!

Kontakt e-mail: teslicdanas@gmail.com